Приветствуем Вас Гость на сайте INOY.com.ua | RSS

Воскресенье. 19.05.2024. Ukraine, Kiev: 04:20
Главная НовостиАкции ВИЧ Туризм ВыставкиКиноСпортШоу-биз

Реклама
Поиск
Меню сайта

NEWS Украина

Эффект радуги. Как украинский бизнес поддерживает ЛГБТ.


25 июня Международный день радужного флага.


Регионы поддержали столичный марш равенства.


Киевский гей-прайд – это “формула прогресса”.


Про гомофобів в Україні, скандал на "Київпрайд" і війну з "правими". Зорян Кісь дав інтерв'ю.


Реклама
Да, Мы Геи, Но...
Гороскоп online
Реклама
Статистика

1
Гостей: 1
Пользователей: 0





Пользователи посетившие сайт сегодня:


Главная » Архив новостей » Новости





Дата публикации:
14:10 03.03.2011



Гей-Форум України, очолюваний Святославом Шереметом, офіційно відреагував на палку антигомосексуальну заяву львівського депутата-рухівця Святослава Шеремети, яка пролунала у Львівській обласній раді 22 лютого.

Нещодавно Львівська крайова організація Народного Руху України офіційно заявила, що вона обурена «пропагуванням антихристиянських і антитрадиційних цінностей сексуальних меншин». Відповідну заяву від імені організації виголосив в обласній раді заступник голови ЛКР НРУ Святослав Шеремета, тезка українського гей-лідера.

На думку Народного Руху, «українська влада замість того, щоб зрозуміти небезпеку такої ситуації, бездумно на законодавчому рівні приймає рішення, які руйнують моральне здоров’я нації. Вседозволеність ЛГБТ-спільнот — це найгірший приклад, котрий антиукраїнська голуба влада переймає від сучасної Європи».

Українська ЛГБТ-спільнота не забарилася з реакцією на політичний демарш Народного Руху. В розпорядження редакції надійшов офіційний лист Гей-Форуму України, адресований Шереметі з копіями на львівського губернатора Михайла Цимбалюка, градоначальника Андрія Садового та керівника Львівської крайової організації НРУ Андрія Корната. У цьому ґрунтовному документі, зокрема, сказано:

«В недалекому майбутньому ми бачимо Львів однією з визнаних гей-столиць нашої держави, містом із розвиненою інфраструктурою закладів для ЛГБТ-спільноти, налагодженою системою соціальних послуг для ЧСЧ (чоловіків, які практикують секс із чоловіками), дружнім до ЛГБТ культурним простором».

«Зі свого боку ми докладаємо всіх зусиль, щоб будь-який представник ЛГБТ-спільноти — як української, так і зарубіжної — почувався у Львові не гірше, ніж у сусідніх Кракові, Відні, Празі», — переконують у Гей-Форумі України.

Всеукраїнське ЛГБТ-об’єднання повідомляє факти: «За роки, що минули, на цьому шляху за сприяння місцевої (обласної та міської) влади вже зроблено чимало: органами юстиції зареєстровано об’єднання громадян, де статутним предметом діяльності офіційно визнано "сприяння вихованню толерантного ставлення до осіб з нетрадиційного сексуальною орієнтацією в суспільстві”, працює відлагоджена система соціальних послуг для ЧСЧ, офіційно затверджено чисельність на Львівщині чоловіків, які практикують гомосексуальний секс, в кількості 5 400 осіб.

Крім цього, у Львові працює декілька ініціативних груп ЛГБТ-спільноти, регулярно проводяться заходи культурного дозвілля для геїв і лесбійок; травесті-шоу стало звичною нормою для найбільш популярних молодіжних нічних клубів Львова. Представники місцевої ЛГБТ-спільноти мають можливість безперешкодно проводити публічні акції з актуальних […] соціальних питань, прикладом чого є ЛГБТ-мітинг, приурочений до Міжнародного дня протидії гомофобії, що відбувся за погодженням із виконкомом Львівської міської ради у травні 2009 року під Глинянською вежею з боку Митної площі, викликавши неабиякий суспільний резонанс».

«Суспільна мораль нерозривно пов’язана з нормами толерантності, без якої немислима сучасна Європа і немислимий Львів як її давня та органічна частина», — нагадують депутатові-рухівцю колеги з Гей-Форуму.

Риторика заяви Гей-Форуму України містить щедрі посилання на «спільність цінностей», які, на диво, «об’єднують» авторів гомофобної заяви із Народного Руху та ЛГБТ-рух:

«Нас із Вами, — зазначає національна гей-лесбійська організація, — об’єднують не тільки теми моралі, але й питання сім’ї. Ми всіляко вітаємо Ваші прагнення до зміцнення засад традиційної родини. Зі свого боку, ми вважаємо, що міцна, поєднана узами любові, відповідальна і турботлива сім’я є особливо важливою для молодих геїв, лесбійок, бісексуалів і трансґендерів, оскільки саме сім’я може і повинна відігравати роль відповідального вихователя молодих громадян, ставати джерелом моральної та соціальної підтримки у становленні людини.

Сім’я є особливо важливою як основа стабільного, впевненого та відповідального життя і для дорослих геїв, лесбійок, бісексуалів та трансґендерів. Зазначмо, що інститут сім’ї — це соціальне явище, яке рівною мірою актуальне для носіїв будь-якої сексуальної орієнтації. Сім’я в її різноманітних проявах є осередком суспільства незалежно від того, хто її складає».

 

Нагадаємо, що зі Львовом пов’язано троє Святославів Шереметів:

Перший, Шеремет Святослав Павлович, є випускником факультету міжнародних відносин Львівського національного університету ім. Івана Франка, з 2004 року очолює Всеукраїнську громадську організацію «Гей-Форум України», яка має у Львові свій осередок.

Другий, Шеремета Святослав Романович, знаний український бодибілдер, є випускником Львівського державного інституту фізичної культури; з 2007 року керує Лігою культуризму Львова. З 2010 року — депутат Львівської міської ради (висунутий Львівською міською організацією Всеукраїнського об’єднання «Свобода»).

Третій, Шеремета Святослав Петрович, колишній начальник управління внутрішньої політики Львівської обласної державної адміністрації, заступник голови Львівської крайової організації НРУ, нині є депутатом Львівської обласної ради, а також, за відомостями органів юстиції, є директором Західно-Українського центру політичних досліджень.

 

ПРЕС-СЛУЖБА
Гей-Форуму України

Київ, 3 березня 2011 г., четвер




Подготовлено по материалам сайта:


Читайте также другие новости в разделах:

Украина [458] Акции [10] Анонс [1]
ВИЧ [37] Выставки [18] Гей-парады [40]
Говорят что [41] Зарубежье [257] Здоровье [15]
Календарь [25] Кино [33] Клубная жизнь [8]
Конкурсы [16] Криминал [20] Мода [13]
Россия [120] СНГ [132] Спорт [14]
Туризм [23] Фестивали [19] Шоу-бизнес [47]


Раздел: Украина | Просмотров: 1159 | Добавил: Leon | Теги: Святослав Шеремет, лгбт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Форма входа
Логин:
Пароль:
| Регистрация | Вход
LGBT
Сегодня в стране и мире

Эффект радуги. Как украинский бизнес поддерживает ЛГБТ.


На гей-парад в Берлине вышли сотни тысяч человек.


Президент Германии подписал закон об однополых браках.


В Британии появился первый собор, где могут обвенчаться однополые пары.


В Стамбуле полиция разогнала гей-парад.


В Нью-Йорке сегодня Прайд-парад.


В Париже проходит 40-й гей-прайд.


25 июня Международный день радужного флага.


В Чикаго появится "радужный поезд" (фото).


Реклама
Календарь

25 июня- День Флага Гордости.


9 Июня- Международный день друзей.


17 мая- День борьбы с гомофобией и трансфобией.


Статьи

Значение колец на пальцах


Правила использования презерватива


Гей-гид по Киеву


Радужные флаги


Гей-символика


Нужны ли стрижки газонов, или мужские интимные прически


Реклама
Реклама
Реклама


   Подробная
информация Подробная информация Подробная
информация  
  
Желтые страницы гей интернета PR-CY.ru Гей каталог BlueSystem.Ru Яндекс.Метрика

Любое использование материалов сайта в сети интернет допустимо при условии указания имени автора и размещения гипертекстовой ссылки на источник заимствования.
Использование материалов сайта вне сети интернет допускается исключительно с письменного разрешения правообладателя.

Leon Chindey © 2007-2024