Приветствуем Вас Гость на сайте INOY.com.ua | RSS

Суббота. 20.04.2024. Ukraine, Kiev: 13:53
Главная НовостиАкции ВИЧ Туризм ВыставкиКиноСпортШоу-биз

Реклама
Поиск
Меню сайта

NEWS Украина

Эффект радуги. Как украинский бизнес поддерживает ЛГБТ.


25 июня Международный день радужного флага.


Регионы поддержали столичный марш равенства.


Киевский гей-прайд – это “формула прогресса”.


Про гомофобів в Україні, скандал на "Київпрайд" і війну з "правими". Зорян Кісь дав інтерв'ю.


Реклама
Да, Мы Геи, Но...
Гороскоп online
Реклама
Статистика

1
Гостей: 1
Пользователей: 0





Пользователи посетившие сайт сегодня:


Главная » Архив новостей » Новости


Нагадаємо, що на думку експертів, зупинення епідемії ВІЛ/СНІД є єдиною з цілей, якої Україна ризикує не досягнути.


Дата публикации:
00:27 24.08.2011


За підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, Альянс оголошує наймасштабніший конкурс проектів для профілактики поширення ВІЛ/СНІДу на 2012-2013 роки, що має амбітну мету: досягти зменшення поширення ВІЛ серед найбільш уразливих груп, і, таким чином, призупинити епідемію. Загальний бюджет грантів складає понад 150 мільйонів гривень.

Конкурс є найбільшим завдяки розширенню фінансування з боку міжнародних донорів, зокрема, Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. 

«У громадських організацій є місяць на підготовку на подання проектних пропозицій. Вся необхідна інформація міститься на веб-сайті Альянсу. Ми очікуємо, що понад 100 організацій стануть переможцями цього конкурсу», − інформує Павло Смирнов, програмний директор МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні. 

Виконавці, відібрані у рамках цього конкурсу, забезпечуватимуть реалізацію амбітної цілі – до кінця 2013 досягти зменшення поширеності ВІЛ серед найбільш уразливих груп, і, таким чином, призупинити епідемію. За цей період планується охопити понад 250 000 представників найбільш уразливих груп по всій Україні, включаючи споживачів ін’єкційних наркотиків, робітників комерційного сексу, чоловіків, що мають секс з чоловіками, та дітей і молодь, що практикують ризикову поведінку. 

Результативність поточної та попередньої програм, що реалізуються в Україні з 2004 року за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, вже було визнано у Всесвітньому звіті Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS) та міжнародних наукових виданнях. Цю роботу було оцінено і Президентом України В.Ф.Януковичем, який декілька місяців тому в своєму зверненні до Генеральної Асамблеї ООН зазначив: «Успіхам на шляху подолання епідемії ВІЛ/СНІДу Україна багато в чому завдячує донорам, їх відданості та виконанню зобов'язань, насамперед перед Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Погодьтеся, за роки свого існування Глобальний фонд став безпрецедентно ефективним інструментом надання сталої допомоги, орієнтованої на високі результати». 

Оскільки державний бюджет не передбачає жодного фінансування програм профілактики ВІЛ/СНІД серед найбільш уразливих груп, новий конкурс грантів є по суті єдиною можливістю для нашої країни досягти цілей, задекларованих у «Загальнодержавній програмі забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки» та виконати міжнародні зобов’язання щодо подолання епідемії у рамках Цілей розвитку тисячоліття ООН. Нагадаємо, що на думку експертів, зупинення епідемії ВІЛ/СНІД є єдиною з цілей, якої Україна ризикує не досягнути. 

«Альянс вже зараз, оголошуючи цей конкурс, публічно гарантує внесок у Загальнодержавну програму зі СНІДу у розмірі понад 150 млн. грн. Нагадаємо, в Законі України про Загальнодержавну програму зі СНІДу фінансування з державного бюджету на 2012 рік складає понад 675 мільйонів гривень. Ми закликаємо Уряд України в повній мірі виконати взяті на себе зобов’язання при формуванні бюджету країни на 2012 рік. Без цього науково прорахованого внеску з боку держави епідемію не взяти під контроль», заявив Андрій Клепіков, виконавчий директор МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». 

Крім дотримання фінансових зобов’язань вкрай важливим для долі України є й якнайшвидша реалізація позиції Уряду щодо вивільнення від необґрунтованого податкового тиску благодійних програм та товарів медичного призначення, спрямованих на боротьбу зі СНІДом. Нагадаємо, що 4 серпня 2011 року Прем’єр-міністр України Микола Азаров розмістив на власній сторінці у Facebook повідомлення наступного змісту: ”Безумовно, ми звільнимо від оподаткування благодійні фонди і організації, які поставляють в нашу країну засоби захисту від СНІДу”.




Подготовлено по материалам сайта: http://ngo.donetsk.ua


Читайте также другие новости в разделах:

Украина [458] Акции [10] Анонс [1]
ВИЧ [37] Выставки [18] Гей-парады [40]
Говорят что [41] Зарубежье [257] Здоровье [15]
Календарь [25] Кино [33] Клубная жизнь [8]
Конкурсы [16] Криминал [20] Мода [13]
Россия [120] СНГ [132] Спорт [14]
Туризм [23] Фестивали [19] Шоу-бизнес [47]


Раздел: Украина | Просмотров: 1172 | Добавил: Leon | Теги: ВІЛ, Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Укр, снід | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Форма входа
Логин:
Пароль:
| Регистрация | Вход
LGBT
Сегодня в стране и мире

Эффект радуги. Как украинский бизнес поддерживает ЛГБТ.


На гей-парад в Берлине вышли сотни тысяч человек.


Президент Германии подписал закон об однополых браках.


В Британии появился первый собор, где могут обвенчаться однополые пары.


В Стамбуле полиция разогнала гей-парад.


В Нью-Йорке сегодня Прайд-парад.


В Париже проходит 40-й гей-прайд.


25 июня Международный день радужного флага.


В Чикаго появится "радужный поезд" (фото).


Реклама
Календарь

25 июня- День Флага Гордости.


9 Июня- Международный день друзей.


17 мая- День борьбы с гомофобией и трансфобией.


Статьи

Значение колец на пальцах


Правила использования презерватива


Гей-гид по Киеву


Радужные флаги


Гей-символика


Нужны ли стрижки газонов, или мужские интимные прически


Реклама
Реклама
Реклама


   Подробная
информация Подробная информация Подробная
информация  
  
Желтые страницы гей интернета PR-CY.ru Гей каталог BlueSystem.Ru Яндекс.Метрика

Любое использование материалов сайта в сети интернет допустимо при условии указания имени автора и размещения гипертекстовой ссылки на источник заимствования.
Использование материалов сайта вне сети интернет допускается исключительно с письменного разрешения правообладателя.

Leon Chindey © 2007-2024